De NBA organiseert voorafgaand aan de Algemene Ledenvergadering op 19 juni de themabijeenkomst over de invloed van digitalisering van het beroep. De bijeenkomst heeft plaats in het Spant! te Bussum.
Onder de titel ‘Accountants tussen bits en bytes: visies op de invloed van digitalisering op het beroep‘ geven verschillende inleiders hun visie op de relatie technologie en accountancy. Digitalisering en robotisering bieden allerlei kansen voor accountants, maar veranderen het werk ingrijpend. Verschillende inleiders geven hun visie op wat deze digitale ontwikkelingen voor de beroepsgroep betekenen. Onder meer Frank Verbeeten, hoogleraar management control aan de RC-opleiding van de Vrije Universiteit en hoogleraar Accounting aan de Utrecht School of Economics, Angelique Koopman, partner Audit Innnovation bij Baker Tilly Berk en Martin de Bie, adviseur nieuwe technologie en innovatie bij 216 Accountants. Dagvoorzitter is Robert Mul, hoofd Beroepsontwikkeling en Beleid NBA. Als referent treedt op Joris Joppe, oprichter van Analys.io. De bijeenkomst begint om 11 uur en duurt twee uur.
Blockchain en kunstmatige intelligentie
Frank Verbeeten licht de uitkomsten toe van een onderzoek door de VU RC opleiding en NBA AIB. Uit het onderzoek blijkt dat er vijf redenen zijn waarom de impact van technologie groter zal zijn en sneller zal komen dan veel financieel professionals verwachten. Hamvraag is natuurlijk: En nu? Wat betekent dit voor de functie van de financieel professional? En wat kunnen financieel professionals zelf doen om niet overbodig te worden? Wat verandert er in de samenstelwerkzaamheden van de MKB-accountant wanneer deze gebruikmaakt van blockchain-technologie binnen zijn processen? Deze vraag wordt beantwoord in het onderzoeksrapport ‘De accountant voor het block gezet’. Aukje Wijnen en Mike van Bergen onderzochten op verzoek van de NBA de impact van blockchain-technologie op de samenstellende accountant en blikken vooruit. In de onlangs verschenen Accountants-uitgave ‘Trends in Accountancy 2016-2017’ geeft Angelique Koopman aan hoe kunstmatige intelligentie onderliggende data inzichtelijk kan maken. Vooral door patronen en verbanden bloot te leggen die anders niet zichtbaar zouden zijn. In haar inleiding legt zij uit hoe dit werkt.
Geef een reactie