Klaar om je vakkennis weer een stevige opfrisbeurt te geven?! Tijdens de Fiscount Kennismarathon heb je de keuze uit een uitgebreid assortiment aan inspirerende online én fysieke cursussen, waaruit jij je ideale cursusprogramma kunt samenstellen. Je update ontspannen je kennis en bereikt fluitend je leerdoelen. Een marathon was nog nooit zo verfrissend. Loop jij een kennisrondje mee? Bekijk hier welke cursus we aanbieden op het gebied van Fiscaal.
6 november
- Specifiek adviseren over toeslagen en AWIR-actualiteiten
- Handelen naar rechten en plichten bij een boekenonderzoek
- Horizontaal toezicht, hoe staat het ermee?
7 november
- Fiscale eenheid VPB, aandachtspunten en valkuilen
- Basistraining van IB-onderneming naar BV
- Familiebankieren en eigen woning – voordelen en valkuilen in het nieuwe box 3 systeem vanaf 2023
- WBSO en innovatiebox in de praktijk
8 november
- Workshop ‘Belastingcontrole in de praktijk’
- Bezwaar maken is ons beroep
- Kansen om fiscale boeten te bestrijden
- Advisering aan vermogende personen
9 november
- Advisering bij aan- en verkoop van een bedrijf
- Excessief lenen; de deadline nadert!
- Ontwikkelingen internationaal belastingrecht voor MKB-Nederland
- Verdeel en heers, of toch maar niet?
- Bijzondere casuspositie over geruisloze inbreng
6 november
Specifiek adviseren over toeslagen en AWIR-actualiteiten
Als administratiekantoor, belastingadviseur of accountant kan je niet om de toeslagen heen. De Awir is onlangs na de toeslagenaffaire meerdere keren aangepast. De meest recente grote aanpassing vond plaats op 1 januari 2022. Hiermee is de ‘hardheid’ van de wet aangepakt en de rechtsbescherming van de belanghebbenden verbeterd. Als adviseur moet je op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen. Tijdens deze cursus praten we je hierover bij.
Specifiek adviseren over toeslagen en AWIR-actualiteiten – Fiscount
Handelen naar rechten en plichten bij een boekenonderzoek
Jij of je cliënten kunnen worden geconfronteerd met een verzoek van de Belastingdienst om gegevens en informatie te verstrekken of met een aankondiging van een boekenonderzoek. Dergelijke informatieverzoeken en boekenonderzoeken kunnen uitmonden in hoge navorderings- en/of naheffingsaanslagen met boeten. Ben je in detail op de hoogte van jouw rechten en verplichtingen en welke risico’s loop je als adviseur? Wil je in anderhalf uur online worden bijgepraat over de rechten en plichten rondom een boekenonderzoek? Tijdens deze cursus word je onder andere bijgepraat over welke informatie je verplicht bent aan de Belastingdienst te verstrekken.
Handelen naar rechten en plichten bij een boekenonderzoek – Fiscount
Horizontaal toezicht, hoe staat het ermee?
De Belastingdienst heeft op basis van de ruim 10 jaar ervaring die inmiddels is opgedaan met Horizontaal Toezicht (HT) recent een aantal wijzigingen aangebracht. Belangrijkste boodschap daarbij: de vrijblijvendheid is een stuk minder geworden. Niet alleen van de belastingadviseur mag wat verwacht worden, maar ook van de Belastingdienst. Mede daardoor zijn inmiddels meer dan 200.000 ondernemingen overstag gegaan en onderdeel van HT. Zoals bekend, is een HT-convenant gebaseerd op transparantie, begrip en wederzijds vertrouwen. Als het een onderneming ontbreekt aan een gedegen tax control framework, is er in beginsel geen basis om te kunnen aansluiten.
Horizontaal toezicht, hoe staat het ermee? – Fiscount
7 november
Fiscale eenheid VPB, aandachtspunten en valkuilen
Reorganiseren en herstructureren met behulp van de faciliteit van de fiscale eenheid Vpb? Mijn eerste reactie is dan ‘liever niet’. Het waarom hierachter komt in deze cursus uitgebreid aan de orde, evenals diverse andere verwante onderwerpen. De fiscale eenheid is een veelgebruikte faciliteit die voordelen biedt, maar er kleven ook nadelen aan. Heb jij het overzicht? Wij zorgen dat je kennis na deze training weer helemaal is opgefrist.
Fiscale eenheid VPB, aandachtspunten en valkuilen – Fiscount
Basistraining van IB-onderneming naar BV
Steeds meer IB-ondernemers overwegen om de bv in te gaan. Daarbij spelen vooral aansprakelijkheidsoverwegingen een rol. Dat is ook niet zo vreemd, als we zien wat IB-ondernemers hebben doorgemaakt tijdens de coronapandemie. Tijdens deze praktische cursus bespreken we alle relevante aspecten bij een inbreng in de bv. Maar niet voordat we eerst de voor- en nadelen van ondernemen in een bv hebben besproken. We sluiten af met een casus waarin een ruisende en een geruisloze inbreng in een holdingstructuur van begin tot eind worden uitgewerkt.
Basistraining van IB-onderneming naar BV – Fiscount
Familiebankieren en eigen woning – voordelen en valkuilen in het nieuwe box 3 systeem vanaf 2023
De familielening kan gebruikt worden om als ouder een kind te helpen net wel die top woning te kopen. Het kan echter ook als Estate Planning tool worden gebruikt. De juiste uitwerking en uitleg richting je klant kan zorgen voor een zeer voordelige situatie voor ouder en kind. Na deze cursus ben je in staat een juist advies uit te brengen en de voor- en nadelen van verschillende keuzes met je klant af te stemmen en het geheel goed vast te leggen.
WBSO en innovatiebox in de praktijk
Een bv die recht heeft op de innovatiebox betaalt slechts 9% vennootschapsbelasting. Een voordeel dat uw klant niet wil mislopen. Helaas gelden er veel voorwaarden en zijn er diverse valkuilen, waardoor het recht op de box verloren kan gaan. Gelukkig zijn er ook belangrijke versoepelingen specifiek gericht op het Nederlandse mkb. Zo kwalificeert een mkb-ondernemer veel sneller als innovatief. Tijdens deze training gaan we in op het proces van het verkrijgen van een praktisch werkbare vaststellingsovereenkomst, maar ook op optimalisatie van het mkb-forfait en op de maatregelen die je kunt nemen om het recht op de innovatiebox niet te verliezen. Ook komen voorbij de standaardvaststellingsovereenkomst en het rekenmodel voor de berekening van de box.
WBSO en innovatiebox in de praktijk – Fiscount
8 november
Workshop ‘Belastingcontrole in de praktijk’
Wie schrikt, heeft een kwaad geweten, zo nemen we doorgaans aan. Maar ook zonder kwaad geweten kan de schrik om het hart slaan. Bij ondernemers gebeurt dat vaak als de Belastingdienst ‘aanbelt’ voor een controle van de boeken. Als de geschrokken ondernemer jou vervolgens belt, dien je goed voorbereid te zijn, zodat je hem of haar direct gerust kunt stellen en kunt informeren over de rechten en plichten tegenover de controleambtenaar. Na het volgen van deze workshop hoeft niemand meer te schrikken van de bel.
Workshop ‘Belastingcontrole in de praktijk’ – Fiscount
Bezwaar maken is ons beroep
Jaarlijks worden honderdduizenden bezwaarschriften ingediend. Het maken van bezwaar is daarom ook iets waar iedere belastingadviseur regelmatig mee te maken heeft in zijn praktijk. Je mag om die reden wel zeggen dat wij van het maken van bezwaar ons beroep hebben gemaakt. Onze cliënten verwachten dan ook vakmanschap op dit punt van ons. En ondanks de relatief eenvoudige procedure die geldt voor het bezwaar, zijn er veel zaken waar je op moet letten. In de praktijk gaat het nog weleens mis.
Bezwaar maken is ons beroep – Fiscount
Kansen om fiscale boeten te bestrijden
Jouw cliënten kunnen worden geconfronteerd met fiscale boetes. Het maakt niet uit of het btw- of loonheffing betreft; fiscale boetes komen op ieder gebied van het belastingrecht voor. Kennis omtrent fiscale boetes is een vereiste voor iedere accountant en belastingadviseur. Hoe kunnen boetes worden voorkomen en met welke argumenten kunnen opgelegde boetes worden bestreden? Kennis van fiscale boetes zorgt ervoor dat je de belangen van jouw cliënten nog beter en breder kunt waarborgen en die boetes zoveel mogelijk kunt proberen te voorkomen, ongedaan maken of beperken. Via deze cursus praten we je in drie uur bij over fiscale boetes.
Kansen om fiscale boeten te bestrijden – Fiscount
Advisering aan vermogende personen
De Belastingdienst heeft sinds enkele jaren een speciaal team voor vermogende personen ofwel high net worth individuals. Hieronder wordt verstaan een belastingplichtige met een gecombineerd vermogen in box 1, 2 en 3 van meer dan € 25 miljoen. Vaak zijn dit ook voor de kantoren de klanten die extra aandacht behoeven en waar bijzondere vraagstukken spelen. In deze cursus behandelen we de werkwijze van de fiscus ten aanzien van deze groep en hoe je daar als adviseur op kunt inspelen. Daarnaast gaan we inhoudelijk in op de top 10 adviespunten voor vermogende personen. Deze punten zijn vanzelfsprekend ook van toepassing op je klanten met een wat beperkter maar toch ruim vermogen.
Advisering aan vermogende personen – Fiscount
9 november
Advisering bij aan- en verkoop van een bedrijf
Het moment waarop je klant een bedrijf koopt of verkoopt is van enorme betekenis voor hem of haar. Vaak zijn daarbij gespecialiseerde corporate finance adviseurs betrokken en advocaten en notarissen. Maar wat is jouw rol als adviseur? In dit webinar gaan we in op alle zaken die aan de orde komen rondom het proces van aan- en verkoop van een bedrijf. Wat zijn de punten waar je als adviseur je klant op moet wijzen en hoe toon je toegevoegde waarde in het proces. Vaak worden adviseurs/accountants ook gevraagd voor de waardering. Het maken van de waardering zelf valt buiten dit webinar, maar we behandelen wel de relevante vragen die je hierbij kunt stellen.
Advisering bij aan- en verkoop van een bedrijf – Fiscount
Excessief lenen; de deadline nadert!
Het wetsvoorstel Excessief lenen van de eigen bv is met ingang van 1 januari 2023 in werking getreden. Aangezien het eerste meetmoment nadert (31 december 2023) is de tijd kort om je cliënt op de gevolgen te wijzen en eventueel nog tot actie over te gaan. Wij zorgen ervoor dat je het overzicht hebt van de regeling en welke acties je nog kunt ondernemen in 2023.
Excessief lenen; de deadline nadert! – Fiscount
Ontwikkelingen internationaal belastingrecht voor MKB-Nederland
Het internationale belastingrecht is de laatste jaren enorm in beweging. Vooral door de omarming van de aanbevelingen, zoals die zijn geformuleerd in het zogenoemde BEPS-project van 2015 (en opgesteld door de OESO). Het gevolg hiervan: veel nieuwe en aangepaste wetten, die ervoor moeten zorgen dat internationaal opererende bedrijven niet (gemakkelijk) hun belastingdruk kunnen sturen op een voor de overheden ongewenste wijze. Antimisbruikbepalingen en verplichte informatievoorzieningen voeren daarbij de boventoon. Daarbij moet de adviseur beseffen dat deze regels niet alleen gelden voor multinationals die bewust de randen opzoeken van wat fiscaal mogelijk is. Ook bedrijven die onderdeel uitmaken van een internationale groep, worden met de gevolgen van de nieuwe regels geconfronteerd.
Ontwikkelingen internationaal belastingrecht voor MKB-Nederland – Fiscount
Verdeel en heers, of toch maar niet?
Veel ondernemers focussen vol op hun onderneming en staan maar zelden stil bij de vraag: “Wat als ik onverwacht zou komen te overlijden?” Daarnaast eindigt meer dan de helft van de huwelijken van ondernemers in een echtscheiding en ontstaan er nieuwe relaties.
In het kader van de steeds verdergaande zorgplicht van accountants en belastingadviseurs kun je er niet meer omheen om de gevolgen van overlijden aan de orde te stellen. Bij ons ligt de prachtige uitdaging om hen te bewegen erover na te denken en die gevolgen onder ogen te zien. Zij – of liever gezegd hun nabestaanden – zullen je dankbaar zijn als het goed geregeld is. Zoals professor Bernard Schols vaak bepleit: voorkom ruzie bij de kist.
Verdeel en heers, of toch maar niet? – Fiscount
Bijzondere casuspositie over geruisloze inbreng
Hoewel de tarieven in de vennootschapsbelasting licht zijn gestegen, overwegen veel IB-ondernemers om toch de bv in te gaan. Daarbij spelen vooral aansprakelijkheidsoverwegingen een belangrijke rol, zeker na de ervaringen tijdens de coronapandemie. In dit 1,5 uur durende webinar worden eerst kort de hoofdlijnen en belangrijkste aandachtspunten bij de geruisloze inbreng besproken. De focus zal echter liggen op het uitwerken van enkele casusposities, zoals geruisloze inbreng in nieuw op te richten holdingstructuren. Maar ook de (on)mogelijkheden van inbreng in bestaande structuren worden belicht. Wat als de geruisloze inbreng wordt gevolgd door een aandelenfusie of juridische fusie? En wanneer is het noodzakelijk om een fiscale eenheid Vpb aan te vragen? Deelnemers krijgen de ruimte om ook eigen casusposities voor te leggen.
Bijzondere casuspositie over geruisloze inbreng – Fiscount
Nog meer weten?
Wil je weten welke opleidingen we nog meer hebben tijdens onze kennismarathon, klik dan hier voor het totale overzicht
Prijs
Genoemde prijs is een vanaf prijs. Kijk op de website van Fiscount voor de juiste prijs.