De vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst ter beëindiging of voorkoming van een onzekerheid of geschil. Bij de beëindiging van een dienstverband met wederzijds goedvinden is het verstandig om de gemaakte afspraken vast te leggen in een vaststellingsovereenkomst.
De vaststellingsovereenkomst heeft bijzondere rechtskracht, omdat hij niet snel vernietigd kan worden, vaak zelfs niet als de gevolgen in strijd met dwingend recht blijken te zijn. Vaak gebruiken werkgevers een model vaststellingsovereenkomst, maar aan een gedegen onderhandeling en vastlegging van de beëindiging van een dienstverband met wederzijds goedvinden liggen wetgeving en juridische uitspraken ten grondslag.
Doel
In deze cursus gaan we in op die wetgeving en uitspraken, op de rechtskracht van de vaststellingsovereenkomst en op de mogelijke gevolgen ervan. Verder gaan we in op de ondertekening, de transitievergoeding en het recht op ww en andere sociale uitkeringen. We behandelen enkele uitspraken ter illustratie van de regels en tot slot gaan we in op de herroeping van de vaststellingsovereenkomst.
Doelgroep
Voor adviseurs van het MKB, zoals accountants, fiscalisten en relatiebeheerders en ook voor ondernemers zelf.
Inhoud
- Wat is een vaststellingsovereenkomst?
- Waarom sluiten we een vaststellingsovereenkomst?
- Rechten en plichten van de werkgever en werknemer bij een beëindiging met wederzijds goedvinden
- Gevolgen van de vaststellingsovereenkomst
- Ontbinding van de vaststellingsovereenkomst
Accreditatie
NBA: 1 PE-uur
RB: 1 algemene PE-punt
Het inschrijfgeld bedraagt € 60,00 per persoon (excl. BTW).