Schakeltraject: samenwerking HAN en Nyenrode

Het schakeltraject Accountancy & Controlling is een samenwerking tussen de HAN en Nyenrode Business Universiteit. Doel is om het structurele tekort aan financiële professionals te verminderen. Je kunt na deze opleiding verder studeren tot Master of Science in Controlling via de post-hbo Controlling. Ook kun je instromen in de pre-masterfase van de Accountancy-opleiding tot Register Accountant (RA).

Voor wie is deze opleiding?

Je werkt als assistent accountant, assistant controller of op een financiële administratie. Of je begint hier binnenkort mee. Financiële kennis is dan een absolute must. Heb jij een hbo- of wo-diploma op een ander vlak behaald? Zoals de PABO, Hotelschool of Agrarisch Onderwijs? En wil je nu graag verder in de financiën? Kies dan voor het schakeltraject Accountancy & Controlling. Je geeft je financiële kennis in 1 jaar de noodzakelijke oppepper op post-bachelor niveau. Bekijk ook de toelatingseisen.

Programma opleiding Accountancy en Controlling

Je leert tijdens de opleiding veel. Doel is om je in korte tijd de vereiste kennis bij te brengen. Zodat je goed kunt functioneren als financial. We starten de opleiding met een intensieve introductieweek. Daarna volg je de opleiding in deeltijd. Je krijgt de benodigde kennis in erg compacte vorm aangeboden. De wisselwerking tussen de opleiding en je werk is daarom belangrijk.

Het programma bestaat uit deze onderdelen:

  • inleiding bedrijfsadministratie: handelsonderneming;
  • bedrijfsadministratie productie: begroting en nacalculatie;
  • management accounting: kostprijscalculatie en balanced scorecard;
  • financiering: investeringsaanvraag, beleggingen en valutarisico’s;
  • belastingrecht: omzetbelasting en loonbelasting;
  • externe verslaggeving en fiscale jaarrekening: waardering en belastbare winst;
  • consolidatie: samenvoeging van groepsjaarrekeningen;
  • bestuurlijke informatievoorziening en administratieve organisatie: procesbeschrijving, controle en IT en beheersing.