Professionals in de accountancybranche, we hebben weer een zeer divers en uitdagend programma voor jullie. Of je nu accountant, administrateur, fiscalist of adviseur bent, met onze cursussen stel jij je persoonlijke programma op maat samen. Kies jij voor een sprintje van één cursus of ga je voor de volle vier dagen Kennismarathon?
4 november
Stichtingen en verenigingen: Externe verslaggeving |
Stichtingen en verenigingen: de belastingplicht |
Stichtingen en verenigingen: Familie stichtingen en certificering |
5 november
Wwft: Praktische Richtlijnen voor compliance in de accountancy en adviespraktijk
6 november
Verplicht PE-onderwerp duurzaamheid
7 november
Duurzaamheid betaalbaar maken door optimaal gebruik van WBSO en duurzaamheidssubsidies |
Wordt greenwashing het nieuwe witwassen? |
4 november
Stichting en verenigingen: Externe verslaggeving
Tijdens deze cursus worden de belangrijkste principes en wet- en regelgeving behandeld die relevant zijn voor de externe verslaggeving van non-profitorganisaties. Je leert hoe je transparante en betrouwbare financiële verslagen kunt opstellen die voldoen aan de geldende richtlijnen en verplichtingen. Daarnaast worden praktijkvoorbeelden besproken om de theoretische kennis toe te passen op realistische scenario’s.
Stichtingen en verenigingen: Externe verslaggeving
Stichting en verenigingen: de belastingplicht
Als administratiekantoor, belastingadviseur of accountant krijg je regelmatig te maken met verenigingen en stichtingen. Deze rechtspersonen kunnen te maken krijgen met diverse belastingen: Vpb, btw en loonheffingen. Of zij voor de diverse belastingen belastingplichtig zijn, hangt af van de omstandigheden. Vaak heb je te maken met bestuurders met beperkte fiscale kennis, waardoor ze sterk zullen leunen op jouw advies.
Stichtingen en verenigingen: de belastingplicht
Stichting en verenigingen: Familie stichtingen en certificering
De familiestichting, ook wel bekend als een ‘stichting administratiekantoor’ (STAK), wordt onder andere gebruikt voor het beheren en beschermen van familiekapitaal en -bezittingen, en bij bedrijfsopvolgingen. In deze cursus gaan we in op de belangrijkste kenmerken en de voor- en nadelen van een familiestichting.
Stichtingen en verenigingen: Familie stichtingen en certificering
5 november
Wwft: Praktische Richtlijnen voor compliance in de accountancy en adviespraktijk
De Wwft-regelgeving gaat steeds verder en het toezicht op de naleving ervan is steeds strikter. De regels van de Wwft zijn voor jou van groot belang. Tegelijk moet je er ook weer niet een al te groot drama van maken. Met een aantal praktische maatregelen en gewapend met operationele kennis kun je je zaken namelijk qua Wwft redelijk eenvoudig op orde krijgen en houden. Centrale vragen in deze cursus zijn: hoe richt jij jouw organisatie voldoende Wwft-proof in, hoe monitor je je cliënten die zelf onder de Wwft vallen en wanneer is een Wwft-melding aan de orde?
Wwft: Praktische Richtlijnen voor compliance in de accountancy en adviespraktijk
6 november
Verplicht PE-onderwerp duurzaamheid
In een praktische training gaan we het containerbegrip ‘duurzaamheid’ afbakenen en afpellen in relatie tot het mkb.
Verplicht PE-onderwerp duurzaamheid
7 november
Duurzaamheid betaalbaar maken door optimaal gebruik van WBSO en duurzaamheidssubsidies
In deze cursus leer je hoe je duurzaamheid binnen je bedrijf betaalbaar kunt maken door optimaal gebruik te maken van beschikbare subsidies en stimuleringsregelingen. Subsidies kunnen helpen om de kosten van investeringen in groene technologieën en duurzame innovaties te verlagen, waardoor je als bedrijf financieel gezond blijft terwijl je bijdraagt aan een duurzame toekomst.
Duurzaamheid betaalbaar maken door optimaal gebruik van WBSO en duurzaamheidssubsidies
Wordt greenwashing het nieuwe witwassen?
In een tijdperk waarin duurzaamheid een centrale plaats inneemt in bedrijfsstrategieën, duikt er een nieuw risico op: greenwashing. Het wordt steeds moeilijker om de echtheid van groene claims te kunnen onderscheiden van misleiding. Deze cursus biedt u inzicht in hoe duurzaamheid wordt misbruikt voor marketingdoeleinden en welke impact dit heeft op fraudepreventie en bedrijfsethiek. Leer de subtiele grenzen tussen echt duurzaam handelen en greenwashing kennen en herkennen. We zullen ook de juridische aspecten van greenwashing onderzoeken en bespreken hoe dit de reputatie van bedrijven en het vertrouwen van consumenten kan schaden. We verkennen ook de rol van transparantie en eerlijke communicatie binnen duurzaam ondernemen.
Wordt greenwashing het nieuwe witwassen?
Nog meer weten?
Wil je weten welke opleidingen we nog meer hebben tijdens onze kennismarathon, klik dan hier voor het totale overzicht
Prijs
Genoemde prijs is een vanaf prijs. Kijk op de website van Fiscount voor de juiste prijs.