Professionals in de accountancybranche, we hebben weer een zeer divers en uitdagend programma voor jullie. Of je nu accountant, administrateur, fiscalist of adviseur bent, met onze cursussen stel jij je persoonlijke programma op maat samen. Kies jij voor een sprintje van één cursus of ga je voor de volle vier dagen Kennismarathon?
7 november
7 november
Duurzaamheid betaalbaar maken door optimaal gebruik van WBSO en duurzaamheidssubsidies
In deze cursus leer je hoe je duurzaamheid binnen je bedrijf betaalbaar kunt maken door optimaal gebruik te maken van beschikbare subsidies en stimuleringsregelingen. Subsidies kunnen helpen om de kosten van investeringen in groene technologieën en duurzame innovaties te verlagen, waardoor je als bedrijf financieel gezond blijft terwijl je bijdraagt aan een duurzame toekomst.
Duurzaamheid betaalbaar maken door optimaal gebruik van WBSO en duurzaamheidssubsidies
Belastingvoordeel met de innovatiebox
Het dreigende vertrek van ASML kan worden gezien als een zegen voor de innovatiebox. De kans dat de politiek nu nog een streep durft te zetten door deze ruimhartige fiscale faciliteit is zeer gering. In het MKB is de innovatiebox niet zo geliefd, en dat is onterecht. Zeker, er zijn complexe voorwaarden en een tijdrovende regeling voor afstemming met de Belastingdienst, maar er is ook een hoog voordeel te behalen, jarenlang. In de cursus gaan we zo praktisch mogelijk in op de voorwaarden, de aanvraagprocedure en de berekening van het belastingvoordeel.
Belastingvoordeel met de innovatiebox
De legitieme portie in zijn geheel uitgewerkt
In de praktijk kom je steeds vaker situaties tegen waarin samengestelde gezinnen, kinderen met een beperking of gezinnen met een of meer buitenbeentjes een rol spelen. Vaak wordt geprobeerd de erfdelen van sommige kinderen te minimaliseren ten gunste van anderen door middel van schenkingen. In al deze gevallen is het belangrijk om rekening te houden met de regeling van de legitieme portie. Een goede kennis van deze regeling stelt je in staat om cliënten die hiermee te maken hebben goed te adviseren en een waardevolle gesprekspartner te zijn.
De legitieme portie in zijn geheel uitgewerkt
Woon- en vestigingsplaats: het begin van belastingheffing
“Waar iemand woont of waar een BV gevestigd is, wordt naar de omstandigheden beoordeeld.” De wetgever heeft bewust deze wettekst ruim gehouden zodat de belastingrechter hier een oordeel over kan geven. Er is daarom veel jurisprudentie over de vraag welke omstandigheden in een concreet geval van belang zijn om te bepalen waar iemand woont.
Woon- en vestigingsplaats: het begin van belastingheffing
Werknemersparticipatie: ontdek de mogelijkheden
Werkgevers kunnen diverse redenen hebben om het management en/of de werknemers te laten participeren in de onderneming. Dit kan bijvoorbeeld zijn om specifieke werknemers extra te motiveren of om hen voor langere tijd aan de onderneming te binden. Ook wordt participatie door nieuwe werknemers vaak gezien als een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Tijdens deze cursus worden de belangrijkste mogelijkheden van werknemersparticipaties behandeld.
Werknemersparticipatie: ontdek de mogelijkheden
Woon- en vestigingsplaats: hoe zit het met de BTW
Waar een vennootschap voor fiscale doeleinden gevestigd is, is van groot belang. Bij de toepassing van verdragsbepalingen wordt namelijk voor de toewijzing van het heffingsrecht vaak verwezen naar de ‘vestigingsplaats’ of de ‘woonplaats’. Het is belangrijk dat deze plaats zonder twijfel vaststaat. De woon- en vestigingsplaats in de btw spelen een belangrijke rol bij diverse regelingen. De vraag waar een bedrijf is gevestigd, lijkt op het eerste gezicht niet al te complex. Zo zal een besloten vennootschap naar Nederlands recht met een statutaire zetel te Enschede toch in Nederland gevestigd zijn? Nee, dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Iedereen heeft een fiscaal woonland en iedere organisatie heeft een fiscaal vestigingsland. Maar hoe wordt dit bepaald voor de btw? De woon- en vestigingsplaats spelen in de btw een belangrijke rol bij regelingen als de plaats van dienst, de verleggingsregeling, de aftrek van voorbelasting en de fiscale eenheid. De cursus “Woon- en Vestigingsplaats: Hoe zit het met de BTW” geeft een actueel overzicht van deze regelingen en bespreekt de zetel van bedrijfsuitoefening, de vaste inrichting, en de woon- en gebruikelijke verblijfplaats in al hun facetten. Onderwerpen als de zetel van bedrijfsuitoefening, de vaste inrichting en de woon- en gebruikelijke verblijfplaats worden uitgebreid besproken.
Woon- en vestigingsplaats: hoe zit het met de BTW
Fiscale gevolgen faillissement of ontbinding van de BV
De ontbinding van een bv kan verstrekkende fiscale gevolgen hebben en mogelijk tot fiscale verliesneming leiden. Door een tijdige en juiste structurering en financiering kunnen ongewenste gevolgen voorkomen worden en fiscale verliesneming worden geoptimaliseerd, zoals een liquidatieverlies.
Fiscale gevolgen faillissement of ontbinding van de BV
Nog meer weten?
Wil je weten welke opleidingen we nog meer hebben tijdens onze kennismarathon, klik dan hier voor het totale overzicht
Prijs
Genoemde prijs is een vanaf prijs. Kijk op de website van Fiscount voor de juiste prijs.