Professionals in de accountancybranche, we hebben weer een zeer divers en uitdagend programma voor jullie. Of je nu accountant, administrateur, fiscalist of adviseur bent, met onze cursussen stel jij je persoonlijke programma op maat samen. Kies jij voor een sprintje van één cursus of ga je voor de volle vier dagen Kennismarathon?
5 november
Voorkomen van missers in de salarisverwerking |
Bijzonderheden bij salarissen in de uitzendbranche |
Verzekeringsplicht DGA & partner |
De DGA en de loonbelasting |
Kwaliteit op de salarisafdeling |
7 november
5 november
Voorkomen van missers in de salarisverwerking
Als salarisprofessional ben je verantwoordelijk voor correcte loonstroken. Zitten er fouten in, dan krijgt de werknemer mogelijk een verkeerd netto salaris overgemaakt en draagt de werkgever niet de juiste loonheffingen af. Niet alleen de gegevens aan de voorkant, de loonstrook zelf, moeten kloppen, maar ook de onzichtbare achterkant. En juist die achterkant, die zo moeilijk zichtbaar is, willen we ook voor 100% goed hebben. Tijdens deze training bespreken we een aantal situaties waar het in de praktijk nog wel eens mis gaat. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat over de doorbetaalde WAZO-uitkeringen de juiste premies worden afgedragen, dat de looncodes en verloonde uren op de juiste wijze zijn aangegeven? Maar ook dat het juiste bedrag wordt doorbetaald en dat de pensioenpremie op de juiste wijze over het WAZO-verlof wordt berekend. Kortom, een gevarieerde training waarbij we veel voorkomende missers in de salarisverwerking aanpakken!
Voorkomen van missers in de salarisverwerking
Bijzonderheden bij salarissen in de uitzendbranche
Uitzendverloning wordt door de meeste salarisverwerkers vermeden. Het ontbreekt vaak aan de juiste software, en het vereist veel controle, kennis van de CAO en de inlenersbeloning, evenals intensief contact met de klant. Daarnaast werken jij of je klant vaak met verschillende pakketten en koppelingen om de werving, matching, facturatie, urenregistratie en verloning uit te voeren.
Bijzonderheden bij salarissen in de uitzendbranche
Verzekeringsplicht DGA & partner
Vaak vormen loonheffingen het sluitstuk bij een herstructurering, waarbij de financiële gevolgen aanzienlijk kunnen zijn, mede door de voortdurende stijging van premies voor werknemersverzekeringen. Wanneer iemand onterecht als niet verzekerd wordt beschouwd, kunnen de naheffingen en boetes aanzienlijk oplopen. Een minderheidsaandeelhouder is niet automatisch verzekerd, zelfs niet als er mogelijk sprake is van ontslag tegen zijn of haar wil. Het kan dus voorkomen dat er premies zijn betaald, maar dat er achteraf geen recht op uitkering blijkt te bestaan, wat tot teleurstelling en verwijten van de cliënt kan leiden.
Verzekeringsplicht DGA & partner
De DGA en de loonbelasting
Uit een peiling van de Belastingdienst blijkt dat veel adviseurs het gebruikelijk loon te hoog vaststellen, terwijl het ook vaak voorkomt dat het ten onrechte op het minimumbedrag van € 56.000 wordt vastgesteld. Centraal binnen de gebruikelijkloonregeling staat het loon ‘uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking’. Maar hoe kom je daar achter? Heeft de Belastingdienst daar informatie over? Bovendien roept de situatie waarin het loon van een werknemer binnen het bedrijf hoger is dan dat van de DGA vragen op. Is dat een probleem? En wat zijn de mogelijkheden voor een bonus vanuit de vrije ruimte van de Werkkostenregeling voor de DGA, met gebruikmaking van de niet-benutte vrije ruimte van de werkmaatschappij? In deze training worden al deze aspecten en meer behandeld.
Kwaliteit op de salarisafdeling
De loonadministratie is een gevoelig punt bij veel kantoren, en er is steeds meer regelgeving waaraan voldaan moet worden. Hoewel het vaak om kleine bedragen gaat aan de omzetkant, worden er grote bedragen berekend en uitbetaald als het gaat om nettolonen, pensioenen en loonheffingen. Dit brengt risico’s met zich mee, vooral bij de verplichte bedrijfstakpensioenregeling. Bovendien zijn er maandelijks soms wel meer dan 150 controlepunten. Hoe leidt je dat in goede banen, efficiënt en met hoge kwaliteit?
Kwaliteit op de salarisafdeling
7 november
Loonbelasting bij wonen of werken over de grens
Een werknemer deelt aan zijn werkgever mee dat hij verhuist naar het buitenland en vanuit huis wil gaan (tele)werken. Moet de werkgever daar blij mee zijn? Wat zijn de gevolgen voor werkgever en werknemer?
Waarschijnlijk heb je ook wel één of meer werknemers of particulieren die voor korte of langere tijd in het buitenland werken, of in het buitenland zijn gevestigd of wonen. Het is wellicht niet jouw dagelijkse praktijk, maar je zou toch wel over de basiskennis willen beschikken. Deze training helpt je daarbij. Dit doen we aan de hand van veelvoorkomende praktijksituaties. Zo leer je situaties herkennen en kun je werkgevers en werknemers op hoofdlijnen adviseren en de juiste vragen stellen.
Loonbelasting bij wonen of werken over de grens
Continuïteit en verandering in Loonheffingen
Welke ontwikkelingen hebben zich het afgelopen jaar voorgedaan op het gebied van loonheffingen en wat kunnen we verwachten voor het komende jaar? Uiteraard staan we stil bij Prinsjesdag. Wat mogen we daarvan verwachten in de toekomst? De laatste maanden van het jaar komen geleidelijk in zicht, dus het is hoog tijd om de WKR 2024 onder de loep te nemen. Is de vrije ruimte wel optimaal benut? Wat is de stand van zaken van de wetgeving omtrent zzp’ers en wat zijn de gevolgen van de opheffing van het handhavingsmoratorium in 2025? Welke relevante rechtspraak is er dit jaar verschenen? En natuurlijk bespreken we nog veel meer actuele onderwerpen!
Continuïteit en verandering in Loonheffingen
Sociale Zekerheid bij wonen of werken over de grens
Een werknemer deelt aan zijn werkgever mee dat hij verhuist naar het buitenland en vanuit huis wil gaan (tele)werken. Moet de werkgever daar blij mee zijn? Wat zijn de gevolgen voor de werknemer en werkgever? Waarschijnlijk heb je ook wel één of meer werknemers of particulieren die voor korte of langere tijd in het buitenland werken, of in het buitenland zijn gevestigd of wonen. Het is wellicht niet jouw dagelijkse praktijk, maar je zou toch wel over de basiskennis willen beschikken. Deze training helpt je daarbij. Dit doen we aan de hand van veelvoorkomende praktijksituaties. Zo leer je situaties herkennen en kun je werkgevers en werknemers op hoofdlijnen adviseren en de juiste vragen stellen.
Sociale Zekerheid bij wonen of werken over de grens
Werkkosten- en cafatariaregeling van A tot Z
De werkkostenregeling kunnen we optimaal inzetten om werknemers te belonen met als doel zo min mogelijk belasting te betalen. Om dit voor de werkgever zoveel mogelijk kostenneutraal te houden, is het uitruilen van brutoloon voor nettoloonbestanddelen, de zogenaamde cafetariaregeling, een arbeidsvoorwaarde die steeds vaker voorkomt. In deze training gaan we specifiek in op alle aspecten rondom de cafetariaregeling. Waar moet je aan denken als de werkgever een cafetariaregeling wil invoeren? Welke nettoloonbestanddelen vallen in de vrije ruimte, waardoor de werkgever te maken kan krijgen met 80% eindheffing? Mogen we, om die kosten te compenseren, meer brutoloon uitruilen dan dat de werknemer er netto voor terugkrijgt? En hoe kunnen we op andere wijze nog gebruikmaken van de werkkostenregeling om zo min mogelijk belasting te betalen?
Werkkosten- en cafatariaregeling van A tot Z
Werknemersparticipatie: ontdek de mogelijkheden
Werkgevers kunnen diverse redenen hebben om het management en/of de werknemers te laten participeren in de onderneming. Dit kan bijvoorbeeld zijn om specifieke werknemers extra te motiveren of om hen voor langere tijd aan de onderneming te binden. Ook wordt participatie door nieuwe werknemers vaak gezien als een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Tijdens deze cursus worden de belangrijkste mogelijkheden van werknemersparticipaties behandeld.
Werknemersparticipatie: ontdek de mogelijkheden
Nog meer weten?
Wil je weten welke opleidingen we nog meer hebben tijdens onze kennismarathon, klik dan hier voor het totale overzicht
Prijs
Genoemde prijs is een vanaf prijs. Kijk op de website van Fiscount voor de juiste prijs.