De accountant in het mkb is de allround adviseur van de mkb-ondernemer. En praat je met een mkb-ondernemer, dan gaat het al heel gauw over zijn fiscale positie. De accountant helpt de mkb-ondernemer met zijn fiscale aangiftes (o.a. inkomstenbelasting, loon- en omzetbelasting, vennootschapsbelasting), adviseert over zijn fiscale mogelijkheden, schetst de fiscale gevolgen van zijn keuzen en begeleidt de ondernemer met de fiscale aspecten van bijvoorbeeld personeels-, investerings- en ondernemersbeleid. Voor accountants die hun klanten op fiscaal gebied extra ondersteuning willen kunnen bieden, introduceren wij de opleiding Register Tax Accountant in samenwerking met onze businesspartner Fiscount. Als je alle modules gevolgd hebt van deze opleiding en je voor de afsluitende module de adviesopdracht met een voldoende hebt afgerond, mag je je inschrijven in het Register Tax Accountant van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (www.SRFA.nl) en de titel RTA voeren.
Voor wie?
Je staat bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) ingeschreven als AA-Accountant of als Registeraccountant en je werkt op een accountantskantoor voor het midden- en kleinbedrijf. Om jouw klanten beter te kunnen ondersteunen bij fiscale vraagstukken, volg je de opleiding Register Tax Accountant (RTA).
Aanpak
Het programma bestaat uit 8 modules. Iedere module bestaat uit 1 lesdag. Per lesdag wordt er een specifiek fiscaal vraagstuk behandeld. In module 8 word je voorbereid op het maken van een praktijkopdracht waarmee je de onderwerpen uit de 7 modules zoveel mogelijk integreert. De lessen worden verzorgd door een ervaren fiscalist, die midden in de praktijk staat. Deze fiscalist kent de beroepspraktijk van de accountant erg goed en zorgt ervoor dat de theorie direct toepasbaar is in de beroepspraktijk van de accountant.
Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze online leeromgeving, waarin je alle relevante informatie vindt en contact met docent en medestudenten kunt onderhouden.
Online leeromgeving
Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving. Onze digitale leeromgeving is voorzien van memotrainers, examentrainingen en video-instructieclips zodat je ook na het volgen van klassikale lessen nog eens terug kunt kijken. Studenten koppelen aan ons terug dit van grote toegevoegde waarde te vinden.
Het is ook mogelijk om de modules uit deze opleiding los te volgen. Zo kun je per module een inschrijving plaatsen en volg je alleen de modules die voor jouw praktijk het meest relevant zijn.
Studiefinanciering voor volwassenen
Voor dit programma is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet voor meer informatie.
Klassikaal
Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.
Het inschrijfgeld bedraagt € 3.060,00 per persoon (excl. BTW).