De erkende HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie Algemeen helpt jou op weg om dé specialist in bedrijfsadministratie en informatievoorziening te worden. Je gaat leren hoe je de administratieve organisatie vormgeeft en informatiesystemen inricht. De SPD’er fungeert vaak als financiële duizendpoot die in zowel grote als kleine organisaties tot zijn recht komt. Met een afgeronde HBO SPD Bedrijfsadministratie ben je optimaal opgeleid op Bachelorniveau. Je kunt ervoor kiezen een leidinggevende functie te gaan vervullen in de bedrijfsadministratieve, bedrijfseconomische of fiscale sector.
Jouw resultaat
- Je onderscheidt je van andere financials door jouw grondige kennis van financial accounting
- Je bent in staat om de administratieve organisatie vorm te geven en informatiesystemen in te richten
- Je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden om vorm te geven aan financial control binnen een organisatie. Je bent in staat het management hierover te adviseren en resultaten kritisch te analyseren en op basis daarvan beleidsadviezen te geven
- Na afronding van de opleiding registreer je je bij de SRFA (www.SRFA.nl) en mag je de titel RSPD voeren. Tijdens je opleiding word je ingeschreven als aspirant-geregistreerde bij de SRFA
- Je hebt na afronding van de opleiding een prima uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Ook kun je er na de opleiding voor kiezen om je verder te ontwikkelen als AA-accountant, financial controller of business controller
Voor wie?
Je bent ambitieus en wilt je op HBO-niveau verder ontwikkelen binnen het financieel-economisch werkgebied.
Aanpak HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie Algemeen
De opleiding richt zich direct op de kern van bedrijfsadministratie. In elke module rond je steeds een onderwerp af. Daarmee heb je een overzichtelijk en goed georganiseerd programma. De meeste modules zijn bovendien ook op basis van e-learning te volgen. Door deze modulaire opbouw kun je je opleiding flexibel indelen. Je zult merken dat het behalen van een HBO Bachelorgraad daardoor prima te combineren is met je drukke baan.
De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf actief zijn in de praktijk. Zo kun je praktijksituaties aan hen voorleggen en overleggen over mogelijke oplossingen of benaderingen. Tijdens de bijeenkomsten ga je in kleine groepen aan de slag met opdrachten en cases. Je koppelt dit direct aan je eigen werkomgeving.
Ook volg je een keuzeprogramma in een richting die je aanspreekt. Kijk voor een volledig overzicht van de specialisatiemogelijkheden in het programma.
Jouw leerroute
Er zijn diverse leerroutes mogelijk. Met elke variant behaal jij jouw erkende HBO Bachelorgetuigschrift, maar op basis van jouw vooropleidingsniveau of werkervaring kun je je opleiding anders doorlopen.
Regulier
In 3 fases en een afstudeerfase doorloop jij jouw HBO Bachelor. Je kunt instromen met een diploma HAVO of MBO-niveau 4. Heb je deze diploma’s niet? Dan kun je ook instromen met een 21+-toets.
HBO OP MAAT
Op basis van je achtergrond, werk- en leerervaring bepaal jij samen met een studiecoach hoe, wat en waar je leert. Dit kan door middel van valideren (het laten waarderen van eerder opgedane werk- en leerervaringen) of door het volgen van onderwijs. Heb je belangstelling voor HBO OP MAAT? Meld je dan aan voor de reguliere opleiding. Door in je toelatingsdossier de extra vragen over HBO OP MAAT te beantwoorden, kun je zien of het interessant voor je is. Als je hiervoor kiest kun je dit in het toelatingsdossier meteen aangeven. Een studiecoach neemt dan contact met je op. Bekijk HBO OP MAAT voor meer informatie.
Studeren zonder passende baan
Onze opleidingen zijn zeer gericht op de beroepspraktijk. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Meestal kun je dit combineren vanuit je baan. Heb je geen (passende) baan, dan kun je toch deelnemen aan deze opleiding. In die situatie pas je de praktijkopdrachten toe op actuele en algemene praktijksituaties. Je loopt stage om specifieke beroepscompetenties te ontwikkelen. Dat kan aan het eind van de studie, waarbij je dit combineert met het afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet meer nodig.
Toelatingsvoorwaarden
Je kunt aan deze HBO SPD deelnemen met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Ben je niet in het bezit van een van deze diploma’s en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen op basis van de 21+ regeling van Markus Verbeek Praehep.
Enige voorkennis van de basisprincipes van boekhouden is gewenst wanneer je start met de inleidende module MBA Bedrijfsadministratie in fase 1. Je kunt je kennis testen met de MBA-tool op onze website. Als je score hoger is dan 80%, is je voorkennis voldoende. Indien je niet beschikt over voldoende voorkennis adviseren wij je de 2-daagse opleiding Inleiding Boekhouden voor MBA te volgen.
Als je het diploma Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) al hebt, dan doorloop je een verkort programma.
Online leeromgeving
Wij maken altijd gebruik van actuele literatuur. Tijdens de studie heb je toegang tot onze moderne online leeromgeving. Onze digitale leeromgeving is voorzien van memotrainers en examentrainingen. Studenten koppelen aan ons terug dit van grote toegevoegde waarde te vinden.
Vervolgopleidingen
- Post Bachelor AA Accountancy – MKB
- MKB Belastingadviseur
- Master Finance & Control (MFC)
Studiefinanciering voor volwassenen
Voor deze opleiding is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie Levenlanglerenkrediet voor meer informatie.
Register SPD (RSPD)
Tijdens de opleiding word je kosteloos ingeschreven in het aspirant-register SPD (RSPD) van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). De SRFA is een actief register van meer dan 2.000 financieel professionals. Registratie bij de SRFA toont aan dat je een gedegen financiële opleiding hebt genoten én dat je jouw kennis en vaardigheden up-to-date houdt. Na afloop van de opleiding ben je toelaatbaar tot het Register SPD (RSPD) en mag je de SRFA-titel RSPD voeren.
Studeren per fase
Deze HBO Bacheloropleiding is opgedeeld in 4 fases. Gebruik onderstaande link om je in te schrijven per fase: