Fiscalisten zijn bang dat ze niet over voldoende budget beschikken om doelen te bereiken. Ze verwachten wel dat de arbeidsmarkt verder aantrekt, maar de balans tussen werk en privé lijkt verstoord te raken. Tot die slotsom komen Sdu en Berenschot in hun onderzoek ‘Werken in de fiscaliteit’.
Arbeidsmarkt
Van de ondervraagde fiscalisten denkt 32% dat de markt verder aan zal trekken. Een op de drie fiscalisten vermoedt ook dat de arbeidsmarkt minder eenduidig zal worden. Een op de twaalf respondenten geeft aan niet hoopvol te zijn over de arbeidsmarkt in de nabije toekomst.
Balans werk-privé
Het percentage fiscalisten dat de balans tussen werk en privé niet op orde vindt, is toegenomen: bij 16% van de respondenten is die balans verstoord. Aan de door de werkgever geboden ruimte om werktijden flexibel in te delen kan het niet liggen: 88% van de respondenten heeft die vrijheid. Negen van de tien fiscalisten krijgen van de werkgever bovendien voldoende ruimte om het werk zelf te plannen. Dat de balans werk-privé wordt verstoord, blijkt ook uit het feit dat 39% van de fiscalisten aangeeft het belangrijk te vinden dat de werkdruk vermindert. Vorig jaar was dat 28%.
Werksatisfactie en budget
Fiscalisten vinden de bedrijfsreputatie minder belangrijk als indicator voor hun werksatisfactie. Daarvoor zijn momenteel vooral een goed sfeer en collegialiteit, uitdagende projecten en opleidingsmogelijkheden bepalend. De belangrijkste zorg die fiscalisten momenteel echter uiten, is dat ze over onvoldoende budget beschikken om doelen te bereiken.
Geef een reactie