Vanaf 1 januari wordt er bpm geheven op nieuwe diesel- en benzinebedrijfswagens. “Afhankelijk van het type voertuig, kan dit tussen de 15.000 en 20.000 euro schelen, als je hem dit jaar nog bestelt”, zegt een woordvoerster van RAI Vereniging. Elektrische bedrijfswagens blijven vrijgesteld van bpm.
Ook besluiten veel ondernemers nog dit jaar een dieselbus te kopen, omdat voertuigen die voor 1 januari worden geregistreerd nog een aantal jaren toegang hebben tot de zero-emissiezones. De zones houden in dat de meest vervuilende bedrijfswagens vanaf volgend jaar stapsgewijs uit een reeks binnensteden worden geweerd.
Tot nu toe dit jaar zijn er 83.335 dieselbestelwagens verkocht, een stijging van 58 procent vergeleken met vorig jaar. Vorige maand kwam de totale verkoop van bestelwagens uit op 14.928 stuks, waarvan 1330 elektrische busjes.
(ANP)
J. Jansen zegt
Aan alle kanten worden de ondernemers onder druk gezet. Het is duidelijk een deconstructief beleid. Binnen de belastingdienst worden mensen opgeleid om ondernemers te haten en ook particulieren. U hebt het kunnen zien bij de toeslagen “affaire”. Het is bewust beleid om mensen letterlijk kapot te maken. Mensen worden speciaal opgeleid om gezinnen te slopen en om spullen en kinderen weg te halen. Ik neem aan dat hier ook MKB accountants en adviseurs lezen. Mensen die voor hun klanten (ondernemers, particulieren, families) opkomen en ze bij staan in goede en slechte tijden. Is er dan helemaal niemand die daar vragen over stelt bij de belastingdienst? Laten we dit zomaar aan ons voor bij gaan? Dat kan toch niet? Je kunt toch niet langer samen werken en zomaar doorgaan met een partij (de belastingdienst = ministerie van Financien) die mensen opleid om je klanten (mensen) kapot te maken? Of kijken we allemaal de andere kant op? Dat kan toch niet? Ook gezien de verantwoordelijkheid die door de belastingdienst steeds meer bij adviseurs is neergelegd. Met zulke mensen (=belastingdienst) wil je toch niets te maken hebben? Het tweede punt is dat Rutte en de Jonge miljoenen zo niet miljarden “zoek”gemaakt hebben. Dit is niet meer uit te leggen aan de bevolking die elke eurocent moeten verantwoorden en anders enorme boetes krijgen.
Gert Timmerman zegt
“Kijk eens vooruit” dachten de(ze) ondernemers en zij handelden ook zo. In tegenstelling tot onze regering die van vooruitkijken steeds meer naar vooruitschuiven ging. De verleden tijd van schuiven is schoof, dus is er hoop?