De Belastingdienst staat voor een grote reorganisatie waarbij naar schatting 5000 banen zullen vervallen. Minstens 5.000 medewerkers verliezen dan hun werk. Tegelijkertijd wil de dienst 1500 nieuwe data-analisten aannemen die computersystemen aan elkaar moeten knopen.

Vertrekregeling

Voor de mensen die vertrekken is in gezamenlijk overleg met de vakbonden een vertrekregeling opgesteld. Eerder bleek al dat meer (hogere) functionarissen dan verwacht gebruik maakten van de generieke vertrekregeling bij de fiscus. Tot nu toe hebben zich circa 5000 medewerkers zich aangemeld voor de regeling. Om de continuïteit van de belangrijkste werkprocessen van de Belastingdienst te waarborgen heeft directeur-generaal Hans Leijtens in nauw overleg met de bonden de regeling aangepast en zal de vrijwillige fase per 1 september 2016 sluiten.