Zo zou de uitspraak van het Hof te Den Bosch kunnen worden samengevat. Hoewel de gemeente Tilburg in haar verordening niet expliciet duidelijk maakte dat het parkeerbonnetje echt zichtbaar achter de voorruit moet liggen, wanneer een automobilist in Tilburg zijn auto parkeert in een gebied waar voor het parkeren betaald moet worden.
In de parkeerverordening en besluiten van de gemeente Tilburg staat nergens dat het verplicht is een parkeerkaartje zichtbaar achter de voorruit te leggen. Toch krijgt de Heffingsambtenaar gelijk. Met talloze foto’s van de situatie ter plekke, van de auto, van de bebording en van parkeerautomaten toont de anmbtenaar aan dat het volgens de rechter evident is dat er betaald moet worden en dat het logisch is om te kunnen aantonen dat er voor het parkeren betaald is. Zeggen dat het bonnetje in het dashboardkastje lag is geen excuus. Deze stelling achtte het Hof niet aannemelijk
Daarmee sloot het Hof ‘s-Hertogenbosch zich aan bij het eerdere oordeel van Rechtbank Zeeland-West-Brabant dat een naheffingsaanslag parkeerbelasting terecht is opgelegd. Het begon met het opleggen van de gewraakte parkeerboete op 29 maart 2014. Daartegen ging de automobilist in beroep bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant. Daar kreeg de automobilist nul op het rekest. Foto’s van de omgeving en van de auto en een ‘ambtsedige verklaring’ waren voor de rechtbank voldoende argumenten. In hoger beroep bevestig de hogere rechter deze uitspraak.
Geef een reactie