
Het kabinet overweegt volgend jaar een belastingkorting voor werkenden in te voeren. Dat zeggen bronnen tegen de NOS.
De belastingkorting is bedoeld om mensen met een laag en gemiddeld inkomen meer financiële ruimte te geven. Specifiek gaat het om het aanpassen van de arbeidskorting voor de laagste inkomens, wat leidt tot een hoger salaris. In augustus hakt het kabinet hierover een knoop door. Mensen zouden er wel pas volgend jaar iets van merken.
Parttimers
Het kabinet wil met de maatregel ook stimuleren dat parttimers meer uren gaan werken. Dit zou moeten helpen bij het oplossen van het personeelstekort. Een dergelijke maatregel zou in goede aarde kunnen vallen: uit eerder onderzoek blijkt dat 30 procent van de werkende armen meer uren zouden willen werken als de arbeidskorting wordt verhoogd.
Minimumloon omhoog
Verder overweegt het kabinet het minimumloon nog een stapje te verhogen. Ook daarover wordt in augustus besloten. Dat verhoogt de koopkracht van de laagste inkomens. De regeringspartijen hadden al besloten om het minimumloon te verhogen, maar zelfs met die verhoging blijft het nog onder de Europese richtlijn. Het nieuwe minimumuurloon komt uit op 12,11 euro, volgens het advies uit Brussel zou daar nog 2 euro bovenop moeten.
Bron: NOS.nl
Lastige figuren: mensen die arm zijn en werken. In hun beleving is het arm zijn toch ook weer niet zo erg als het werken, of méér gaan werken, en daardoor dan zo maar belasting te moeten gaan betalen. Wat vreselijk toch: ten prooi te vallen aan de Haagse (of Kaagse) graailust. Nee, dan maar liever arm zijn en blijven. En bovendien als het minimumloon, en daarmee ook de uitkeringen, dan toch extra flink gaan stijgen waarover zou je je dan nog zorgen gaan maken? Gewoon rustig, in een hoekje, zitten en afwachten. Van 10 naar straks 14 euro per uur is een onvoorstelbare stijging van maar liefst 40%. Ongelofelijk wat een schone toekomst wacht ons, arme werkenden. Of AOWérs!