Door de Brexit zijn er 7.400 banen in de financiële sector van Londen naar de Europese Unie zijn verplaatst. Dat meldt EY. De uitstroom van financials is wel lager dan voorspeld.
Door de Brexit hadden Britse banken niet langer automatisch een vergunning om in de EU actief te zijn. Eind 2020 voorspelde EY dat dit 7.600 banen zou gaan kosten. Die voorspelling komt uit. EY meldt namelijk dat het aantal verdwenen banen in de financiële sector in Engeland nog kan stijgen. Maar het aantal van 12.500 verloren banen waarvoor rond het Brexit-referendum in 2016 werd gewaarschuwd wordt niet gehaald.
Parijs profiteert
Parijs trok de meeste werknemers uit de Londense financiële sector aan: 2.800. Het Duitse Frankfurt en het Ierse Dublin volgden met respectievelijk 1.800 en 1.200 financiële werkplekken die in de Britse hoofdstad gevestigd waren. Volgens EY is de verschuiving van banen van het VK naar EU-landen nog niet voorbij. Zo is het goed mogelijk dat vestigingen in de EU meer personeel nodig hebben. Dit omdat de Europese Centrale Bank bezig is te controleren of kantoren in lidstaten genoeg personeel hebben om een binnen de EU erkende bankvergunning te kunnen krijgen.
Het VK en de EU kwamen eind 2020, na een overgangsperiode van elf maanden, tot een Brexit-akkoord waarin veel afspraken over wederzijdse handel stonden. Voor de financiële sector zijn er nog geen definitieve afspraken. Brussel en Londen moeten nog tot een overeenkomst komen, waarin ze beloven elkaars toezicht op de financiële sector als gelijkwaardig te beschouwen.
Bron: Nu.nl
Geef een reactie