Dat meldt de Telegraaf. Het tekort wordt gedicht door een minimale verhoging van 0,03 procentpunt in de belastingtarieven van de eerste en tweede schijf.
Het kabinet wil hiermee voorkomen dat culturele instellingen, zoals concertorganisaties, al bij de voorverkoop van tickets in 2026 het hogere btw-tarief van 21 procent moeten rekenen. Dat zou de kaartjes onnodig duurder maken, terwijl de btw-verhoging naar verwachting niet doorgaat.
Alternatief
Het begrotingsgat ontstaat alleen als er in 2025 geen alternatief wordt gevonden voor de afgesproken lastenverzwaring. De Eerste en Tweede Kamer stemmen in eerste instantie in met het Belastingplan waarin de btw-verhoging staat opgenomen. Tegelijkertijd is afgesproken om deze verhoging te vervangen door een andere maatregel. Lukt dat volgend jaar wel, dan vervalt ook de geplande hogere inkomstenbelasting.
Bron: Telegraaf
Jansen zegt
Allemaal een grote farce! 2026 wordt niet voor niets het Ravijnjaar genoemd. De gemeentelijke lasten gaan in dat jaar enorm omhoog omdat de WEF regering de bijdragen aan de gemeenten verlaagd. Bewust beleid! Mensen moeten het Ravijn in! Dit beleid is niet langer meer te verdedigen door belastingadviseurs.
Gert Timmerman zegt
Weet je nog oudje? In de vorige eeuw werd het kwartje van Kok ingevoerd, was toen tijdelijk. Het fiscale begrip tijdelijk is soms wel langdurig. De zelfstandigenaftrek was ooit ook tijdelijk en bestaat nog, zij het ondertussen wel erg rudimentair. De kans dat deze verhoging heel lang overleefd, de naam ten spijt, is derhalve ook groot.