
Bij pensioenfondsen zitten honderden miljoenen euro’s in de kas die niet kunnen worden uitgekeerd omdat de rechthebbende gepensioneerden niet te vinden zijn. Dat bericht De Telegraaf; ABP bevestigt het bericht.
De uitkeringen kunnen niet worden gedaan omdat de gepensioneerden hun pensioen niet hebben aangevraagd. Pensioenfondsen doen pogingen om de mensen op te sporen. Het grootste pensioenfonds ABP heeft een lijst van 19.000 gepensioneerden van wie geen adresgegevens bekend zijn, onder meer doordat ze in het buitenland zijn gaan wonen. Voor die groep gaat het om € 300 miljoen, gemiddeld € 16.000 per persoon. In een aantal gevallen zouden het mensen zijn die tijdens hun studie als studentassistent hebben gewerkt en niet weten dat ze recht hebben op een uitkering. Volgens ABP zijn eerder via een extern bureau 2.000 deelnemers opgespoord. ‘Mensen die gevonden worden, zijn heel erg blij.’
Volgens De Telegraaf gaat het om 163.300 onvindbare uitkeringsgerechtigden die in de jaren dat ze werkten geen bsn- of sofinummer hadden.
Bron: ANP
Grootspraak helaas: Datzelfde ABP reageert al ruim 22 jaren tot heden niet op mijn 3 pensioenverzoeken! ABP moet ervoor in de oude papier of fiche dossiers zoeken, of in bestanden waar de software of hardware niet voor is bijgehouden..en zoekt niet of liever niet, het kost teveel mensuren…. Men kijkt bij aanvraag – telefonisch of schriftelijk – voor deze “oude, vergeten pensioenen” slechts op naam en of BSN nummer in het huidige DIGITALE bestand, ziet dan de naam niet, zegt ” u heeft geen recht want u staat niet vermeld in onze bestanden”. Ook is er sprake van overnames en fusies en verhuizingen van Pensioenfondsen. Daardoor is de andere veel gehoorde kreet is: “het hoort niet bij ons thuis”, terwijl men juist wel naar betreffend (laatstverantwoordelijke) fonds werd verwezen. Hier moet m.i. een dwingend Toezichtorgaan controleren. Want er moet een deskundig persoon bij een Pensioenfonds in de archieven van een oude periode gaan zoeken. Maar er wordt niet eens geantwoord op email verzoeken en klachten over het niet-afhandelen van pensioenrecht. Er is in genoemde gevallen niet eens sprake van onbekende adressen of onbekende werkgevers en periodes, integendeel. Men wordt afgescheept. Goed dat ABP nu iets publiekelijk toezegt: belofte maakt schuld.